Kratkoročni

 

Sve se zapravo svodi na poziciji snage i s koliko resursa i u ljudima i u nekim sredstvima uistinu raspolažemo. Utoliko su naši trenutni fokusi slijedeči, ali se toplo nadamo da ste kreativni i da ćemo ovo uvelike iz dana u dan nadopunjavati:

- koliko je god moguće širiti svijest i kroz medije, i magazine, i filmove, i aktivizam ...

- koliko je god moguće sakupljati znanja i o oslobađajučim vrstama obrazovanja, i o oslobađajućim vrstama tehnologija, i o oslobađajučim vrstama lijekova ... (ukoliko finacijske mogučnosti dopuštaju, sakupljena znanja pokušati konkretizirati)

- koliko je god moguće živjeti slobodno i svjedočiti svojim životom otvorenost, učenje, djelovanje i pomaganje, aktivno sudjelovanje pravcu razvoja društva prema vrijednostima, a ne prema pukom konzumerizmu ...

- koliko je god to prije moguće početi djelovati i sa vlastitim firmama koje će veliki naglasak davati društveno korisnom, a ne povečanju profita

- stvarati lokalne ekonomske trgovinske zajednice bazirane na cromu, vrijednosnim sustavom koji je baziran na vremenu, a ne na laži, porezima i dugu

 

U isto vrijeme se zalažemo za pacifističke načine borbe - ne idite u vojsku niti u ratove.

Ne podržavamo niti trenutnu monetarnu politiku - ne držite novac u bankama jer bez tih 8% keša u opticaju, ne mogu opstati.

Bojkotirajte izbore svojim izlascima na izbore i opredljeljivanjem za opciju koja ne postoji na listiću.

Bojkotirajte rast bilo kakvih zajednica baziranih na kontroli, centralizaciji itd - bojkotirajte tvorevine poput EU i NATO saveza.

Ne podržavajte Crkvu kakve imamo danas. One bi trebale biti stupovi moralnosti i buđenja, a primjerom su nerijetko nacionalističke i institucije stvorene radi stvaranja bogatstva, a ne duhovnosti u ljudi. Tražite ispisnice iz Crkve, na nama dobijaju ogroman proračunski novac.

Zalažimo se vjerom u sebe i da možemo učiniti promjenu. Samo recikliranjem olakšavamo Planeti Zemlji, vegetarijanstvom ne uzrokujemo potrebu da se 70% obradivih površina koristi za uzgoj stoke i hrane za stoku.

Ukoliko raspolažete nekim novcem, tužite apoteke, doktore i liječnike koji dokazano forsiraju korištenje onih lijekova za koje se dobivaju veći bonusi. Danas za zdravlje uistinu nitko ni ne mari.

I da završimo u ne preozbiljnom tonu. Zapalite si cigaretu ponekad. Tako se oslobađamo stresa, najopakijeg uzročnika velike večine bolesti.